sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Nessa JK3, vuoden tulokas ja kolme nollaa kakkosissa!

Nessalla on ollut hyvä pariviikkoinen. Juuri ennen Sveitsin reissuamme Nessa teki kakkostuloksen jäljen voittajaluokassa, Sveitsin reissun aikana Nessa saavutti Kaisin kanssa Vuoden tulokas -tittelin agissa ja teki kaksi nousunollaa neljässä ekassa agistartissaan. Reissun jälkeen, eilen ja tänään, Nessa teki Kaisin kanssa nollavoiton hyppäriltä ja kaksi kymppiä agiradoilta. Pienestä oli siis kiinni kolmosiin pääsy ;)!

Jälkikokeessa matkaan mahtui melko paljon sähläystä: keppejä nousi viisi, Nessa otti takajäljen, minä jätin esineen metsään omaa tyhmyyttäni ja tottis oli, no, ei niin loistavaa.

Jäljen keppi taisi jäädä alkujäljelle. Nessan treeneissä täytyy nyt nostaa keppien arvoa. Keppejä vähemmän, mahdollisesti yhden kepin jälkiä. Palkka suuremmaksi, lelupalkkaus ruuan lisäksi. Jana oli oikein siisti, vaikka oli ylämäkeen. Nessa eteni suoraan ja määrätietoisesti. Nosti suoraan takajäljen. Takajäljen korjaamiseen en oikein tiedä ratkaisua, koska Nessa ei juuri ota takajälkeä treeneissä. Ehkä paljon janatreeniä vieraissa metsissä? Ja kunnon palkka oikean jäljen nostamisesta.

Esineruudussa nin kun Nessa haistoi kolmannen esineen, mutta en lähettänyt Nessaa oikein. Toimihenkilöt sanoivat, että lähetin Nessaa koko ajan liian vinoon. Oppeja: LUOTA KOIRAASI! Anna sille mahdollisuus hakea jo löytämänsä esine ;). Esineruudun rajoja oli vaikea hahmottaa. Oppina se, että varmista rajat oikein, pyydä vaikka näyttämään ne uudestaan.

Tottiksessa seurautin Nessaa aika paljon ennen omaa suoritusta ja makuutin kahden ampumisen ajan. Seuraamisen tavoitteena oli laskea vire sopivaksi ja estää edistämistä, mikä oli viime kokeen ongelma. seurasi hyvin kentän vieressä, palkkasin monta kertaa. Kentälle mennessä lähti vähän edistelemään makuupaikkaan mennessä, josta annoin palautetta. Makasi hyvin, kääntyi vain vähän suorittajaan päin. On nyt maannut molemmissa kokeissa, joissa kuullut ampuja ennen omaa suoritusvuoroa ja jossa minulla on ollut ase taskussa. En tiedä kummasta suurempi hyöty. Seuraaminen osoitti, että laskin virettä liikaa. Eka suori ok, pientä edistämistä, piti kontaktin hyvin. Ekan suoran jälkeen tiputti kontaktin ja kulki, no, jossakin vasemmalla puolellani. Ei siis voi kutsua seuraamiseksi. Treenattavaa taas lisää ;)... Jäävät ok, samoin luoksetulot, valmistelevat sitä huonoa seuraamista. Noudot muuten tyypillisiä Nessalle, laukkasi kapulalle, ravasi takaisin, mutta luovutukset vaikeita. Nessa oli unohtanut kiitos käskyn merkityksen. Tottiksesta 92 pistettä, hyvinkin armolliselta tuomarilta ;).

Kakkostulos tuli, vähän jäi harmittamaan se yksi keppi, joka olisi nostanut tuloksen ykköseen...

Kaisille jättikiitos Nessan kanssa kisaamisesta! Kahden viikonlopun aikana 9 starttia, joista neljä nollaa (yksi epäviralliselta ykkösten radalta) ja kaksi LUVAa, kaksi viitosta (yksi epävirallinen ykkösten radalta), kaksi kymppiä ja vain yksi hylly. Mahtavaa! Taidettiin löytää Nessalle tasoisensa agikuski ;) ;).