sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

13.6.10 Agia ja viestiä

Tänään aamulla Nessalla agikisat Janakkalassa Kaisin ohjaamana. Ennen starttia Nessan päälle kävi narttubokseri ja Kaisi oli järkyttynyt tapahtumasta sekä ennen että jälkeen radan. Hyvin paketti pysyi silti kasassa, tuloksena kymppi yhdellä pyörähdyskiellolla ja yhdellä rimalla. Nessa ei onneksi jäänyt päällekarkkausta miettimään, oli radalla ja radan jälkeen oma lärppäilevä itsensä.

Startin jälkeen tein puomitreeniä ja keppejä. Keppien sisäänmenoa haki kivasti, vaikka lähetin lähes toisesta päästä keppejä. Puomin alastulo kaipaaedelleen vauhtia, mutta hyvin alastulon oikean suorittaminen on iskostunut mieleen.

Tähän väliin huomautus kontaktien uudelleentreenauksesta. Saimme Teemu linnalta kommenttia aan alastulosta ja se sai puhtia laittaa kontaktit kuntoon. Kaisilla oli kontaktityöstö päällä samaan aikaan ja Kaisin pääasiallinen treenausaihe oikea-aikainen vapauttaminen. Nessankin kontaktit saatiin kuntoon yksinkertaisesti sillä, että jes sanalla merkataan oikea toiminto (2 on 2 off) ja käskyllä tule vapautus eteenpäin. Ja tietysti toistoja asiasta päivittäin. Myös oikeaa asentoa on vahvistettu mm kivillä, kiipeilytelineillä ja niin edespäin. Kontaktit ovat hyvin siirtyneet sekä treeneihin että Kaisin startteihin, itse en ole vielä kisannut "uusilla" kontakteilla.

Aloitimme tänään viestitreenit Kaisin ja Dian kanssa. Nessan treeni: minä a-pisteellä, Kaisi liikkuva. 5 matkaa, eka noin 60m, 10m siirtymiset. Apuna ainoastaan pieni lelun näyttäminen ekalla poistumisella a pisteestä. Juoksi hyvällä vauhdilla ja hyvässä vireessä. Lähetykset rauhallisia. Odotti lyhyet pätkät alustallaan hyvin. Kaisilla yritti haukahtaa kerran, mutta Kaisi laittoi puuhun kiinni uudestaan. Kaisin päässä ääntelyn kanssa pitää olla tosi tiukkana. Alkuun namit avuksi aina kun käy hakemassa hommmiin. Häiriötäkin saatiin heti mukaan, viimeisellä lähetyksellä Nessan vierestä juoksi ravitrreniä tekevä hevonen! Muista: lähetä vie käskyllä, lue säännöt, jätä puuhun käskyllä käy siihen.

Nessan ensitreeni meni oikein hyvin, nyt vain matkaa pidentämään ja syksyllä kisoihin ;).