torstai 8. lokakuuta 2009

7.10.09 Raunioita ja agia


Anteeksi taas lukijoille (joita luultavasti ei ole enää montaa jäljellä) huippupitkästä päivitystauosta. Nyt alan taas ryhdistäytymään ja kirjoittelemaan mitä olemme puuhailleet.


Tänään oliu taas aika päästä raunioille ukkoja etsimään. Nesmu oli ensimmäisenä etsimisvuorossa, joten hävitimme kolme maalimiestä isolle alueelle. Yksi oli hetin kopin vieressä metallisessa kaapissa, yksi betonirenkaiden päälle nostetussa roskiksessa, yksi muovisen säiliön alla lähellä aitaa. Nessa löysi ensin roskiksen, tarkensi pitkään ja hartaasti, mutta ilmaisi hienosti. Nämä ylhäällä olevat ovat vaikeita, eli niitä pitää vain tehdä enemmän. Toisena löysi Marisan muovisäiliön alta, ilmaisu hyvä. Seuraavaksi merkkasi vahvasti kelaa, jossa ei ollut maalimiestä. Ilmaisi tämän. Lähetin näytölle ja näytin ettei kelassa ole ketään. Jatkoi etsimistä, mutta palasi uudestaan samalle kelalle. Annoin ilmaista uudestaan, kun mietin että olin itse tehnyt virheen. Mutta ei siellä ketään ollut. Lähetin vihjeen perusteella takaisin alkuun päin, jolloin Nessa ilmaisi vielä säiliön, jossa Marisa oli ollut. Vein näytöltä suoraan autoon. Viimeinen jäi siis löytymättä.


Ralli pääsi etsimään viimeisenä. Kolme maalimiestä, valmiina ilman apuja yksi kerrallaan. Ensimmäinen koppien vieressä kaapissa. Lähti etsimään innoissaan, etsi hyvällä motivaatiolla, mutta tarvitsi pari ohjausta ennen kuin löysi hajun. Jäi kuitenkin hyvin merkkaamaan alkupäätä radasta ihan alusta asti. Toinen maalimies roskiksessa etukasan edessä. Lähti etsimään hyvin ja löysi ilman apuja pienen pyörimisen jälkeen. Kolmas maalimies alkukasan päässä olevassa kaivossa. Tämän löysi hienosti, vaikka lähetin kaukaa. Rallille loistotreeni! Seuraavaksi laitamme ilmaisun kuntoon.


Jatkoimme agiin, Niinun loistavaan koulutukseen. Alkutreenissä olin todella huono, ajoitukset ja ohjaukset olivat surkeita. Nessa oli hyvin kuulolla enivei ja kun sain oman ohjauksen kulkemaan, teimme tosi siistiä rataa. Kepit ja puomi menivät tosi siististi eli Nessa teki oikein hienot treenit! Olipa taas mahtavaa tehdä agia! Vaikein ja mahtavin laji ikinä!


Omien treenien jälkeen koulutimme Kaisin kanssa seuraavaa ryhmää. Ryhmän jälkeen tein Rallin kanssa samat treenit. Treenit sujuivat hyvin, Ralli oli intoa täynnä, mutta silti hyvin kuulolla. Ainoa suurempi vaikeus oli treeni 1 vienti nelosaidalta viitosputkeen, Ralli kun sujahti aina ykkösputkeen. Kaisin ohjeilla eli tsekkaamalla juoksulinjan ja vapaan käden sekä palkkaamalla muutaman kerran lelulla ykkösputken ohittamisesta, sain onnistumaan. Ralli teki putken pimeään kulmaan menoja kivasti, suurin osa onnistui. Teimme myös yksittäisenä keppejä. Ohjureiden kanssa teki puolikkaita keppejä jo hyvin itsenäisesti ja vauhdilla. Kokeilin lopuksi myös puolikkaita pystykeppejä ilman ohjureita. Ralli yllätti minut tosi positiivisesti, kun suoritti muutaman kerran pystykepit ilman apuja virheettömästi!


Treenien lopuksi kävimme vielä Kaisin ja koiruuksien kanssa lenkillä, kiitos hyvästä treeni- ja lenkkiseurasta!


Olipa loistopäivä, vaikka olinkin kotona vasta varttia ennen puoltayötä. On se koirien kanssa puuhailu sitten mahtavaa!